Hoppning på volt

Idag har jag och Izza vart i ridhuset och hoppat med Frida och Celine. Vi hoppade två hinder på en volt och försökte få lika många galoppsprång på båda bågarna. Det gick väl sådär idag, search Izza trängde mot vänster skänkeln i stort sett hela passet och hon hostade även en hel del i galoppen vilket inte är så bra. Mot slutet ställde jag henne utåt i högervarvet och då kom vänstersidan intill på ett mycket bättre sätt och styrningen började fungera mycket bättre.

Frida och jag bestämde oss för att vi ska träna på den här övningen tills den sitter och känns riktigt bra, help eftersom den verkligen hjälper till att kontrollera så att hästarna lyssnar på alla hjälper. Den avslöjar också om man som ryttare rider ordentligt i svängarna och inte bara sitter och åker med. Det märktes att övningen var väldigt jobbig för hästarna för dom var helt slut när vi skrittade hemåt :)

Publicerat i Allmänt, Hoppträningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.