Luizza 18621/T

”Izza”
f. 2005-03-02
151 cm

Stam:
e: Newstyle liz.293/T ee: Nordtirol liz. 181/T eu: Astra EL 15600/T
u: Loria 17386/T ue: Amadeus liz. 101/T uu: Lori 13115/T

Stambok:
Haflinger Pferdezuchtverband Tirol / Svensk Tyroler-Haflingeravel

Poäng på kåringen, more about Fohlenhof Ebbs:
Typ: 8
Huvud: 7
Hals: 7
Framdel: 7
Mittendel: 7
Bakdel: 7
Framben: 7
Bakben: 7
Gångarter: 7
Steglängd: 8

Hur Izza hamnade hos mig
Första gången jag kom i kontakt med Izza var våren 2009. Jag såg en annons på nätet om en 4 årig haflingervalack och mailade förmedlaren. Valacken var inte inriden ännu så då tappade jag intressent, men förmedlaren tipsade mig då om en sto som då gick med föl, men som skulle bli till salu till hösten (läs hösten 2009). Jag fick en bild på stoet och hon var jättefin! Efter lite funderande kom jag fram till att det var för krångligt att importera en häst från Tyskland. Letandet efter den perfekta haflingern fortsatte istället här hemma i Sverige. Jag var iväg och tittade på flera andra haflinger, bland annat en ostyrbar, en superpigg eksemhäst och ett westernridet sto. Ingen kändes direkt rätt.

Tiden gick och så blev det augusti, jag hade fortfarande inte hittat drömhästen. En dag fick jag ett mail från förmedlaren som frågade om jag fortfarande var intresserad av stoet nere i Tyskland. Jag fick några bilder och filmer, och jag kan ju inte direkt säga att hon såg vacker ut… Hon var jättemager och ”tussig” eftersom hon gått med föl hela sommaren. Men om man bortsåg från det halvdana utseendet just då så stämde hon in på beskrivningen av min drömhäst: lätthanterad, nätt i typen, inriden i alla gångarter, pigg och framåt och över 148 cm i mankhöjd. Så tillslut efter många telefonsamtal till olika haflingerfolk runt om i Sverige så beslöt jag mig för att importera henne (!)

Natten till den 1 oktober 2009 fick jag se min nya häst för första gången,  jag förstod direkt jag såg henne titta ut genom boxdörren att det här var MIN häst. När vi hämtade henne i Lidköping var jag väldigt orolig över att hon inte skulle gå in i vår transport efter att ha åkt ända från Tyskland i hästlastbil, men hon traskade rätt in i transporten utan att blinka! Den bästa hästen i världen hade hamnat hos mig.

Den första bilden jag fick på Izza, här är hon 3 år:

En av bilderna jag fick på henne när hon gick med föl, här är hon 4 år:

Film jag fick på Izza innan jag köpte henne:

Publicerat i Allmänt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.