Nordiska Haflinger Mästerskapen 2012

Något för mig och Izza? Information hämtad från Facebook:

 

Nordiska Haflinger Mästerskapen 2012

Planeras att gå av stapeln i Maj 2012. Än så länge är inte allt fastställt och många praktiska bitar måste fortfarande falla på plats. Tävlingen kommer att hållas i Skåne på Tågarpsortens Ryttarförening i Annelöv. En av södra Sveriges bästa ridsportanläggningar! (Årets fälttävlansarrangör 2009, more about framgånsrik arrangör av Lag-SM i fälttävlan 2011). I tävlingen kommer följande grenar att ingå: Dressyr och Hoppning, sales ev.körning. Vi undersöker också om vi kan genomföra ett terrängprov med stilbedömning. Önskemål och ambition att arrangera ras/typ bedömning under meetinget utvärderas för närvarande. Är du intresserad av detta så anmäl ditt interesse! Visonen är att denna tävling ska bli ett startskott för haflingertävingar i Sverige och att få fler haflingerekipage att vilja visa upp sina vackra hästar på Sveriges tävlingsbanor!


Vem får vara med?

Alla ryttare med Haflinger i raskod 47 och raskod 32 får delta. Ekipagen ska tillhöra en ryttarförening/ridklubb och vara registrerade i en haflingerförening. Ekipage från Sverige, cure Danmark, Norge och Finland är välkommna. I mån av plats tar vi även emot ekipage från övriga länder men dessa tävlar inte i NM. Separerade klasser för Juniorer och Seniorer kommer att finnas. Tävlingen kommer även att erbjuda möjlighet att kvalificera sig inför Haflinger EM i Tjeckien. Vilka kvalificeringskrav som gäller kommer att komma upp när allt är bestämt. Dressyr och hoppklasserna kommer att motsvara LC LB och LA nivå.

Haflingerekipage som inte tävlar men håller på med någon annan gren är hjärtligt välkommna att visa upp sig på under tävlingen. Framförandet ska vara publikvänligt och vara t.ex: Westernridning, Trickträning/horsemanship eller liknande. Uppvisningen ska hålla en hög nivå! Detta i syfte att visa upp hur fantastisk rasen är inom flera områden och även visa vilken varaitonsbredd det finns!

Sponsorer
Alla sponserförslag till Nordiska Haflingermästerskapen 2012 är välkommna! Allt från priser, mat, bidrag till dommararvoden, uppstallning med mera mottages tacksamt för att göra denna tävlingen möjlig!

Tävlingen i praktiken
Tävlingen kommer att hållas i Maj 2012 under fredag, lördag och Söndag i Skåne på Tågarpsortens Ryttarförening. Uppstallning till häst kommer att finnas på tävlingsplatsen. Begränsat antal elplatser till husvagn eller husbil kommer även att finnas till självkostnadspris.

MINIMUM 70 ekipage kommer att krävas för att tävlingen kommer att genomföras.

Bjud in alla haflingerägare och haflingerryttare ni känner här på facebook. Om många får en inbjudan skickad till sig så ökar chanserna för denna förhoppningsvis fantastiska haflinger helg kan komma att genomföras! Även om just Du inte tävlar mottager vi gärna er som funktionärer kom och hjälpa till. Är vi många har har vi möjlighet att lyckas och ha roligt denna helg!

Frågor och förslag skickas till haflingernm@hotmail.com

 

Publicerat i Allmänt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.