Mini Mountains

Idag har jag bakat julgodis. Det blev ett påhittat recept som är en variant på vanlig rischoklad. I stället för ljus blockchoklad använde jag mig apelsinchoklad. Självklart går det att byta ut apelsinchokladen mot en annan smaksatt choklad, information pills ta den du gillar bäst. Kom på ett mycket fyndigt namn på bakverken, search tyckte nämligen att de såg ut som små snötäckta berg när de var klara – Mini Mountains.

Du behöver
6 dl Puffat ris
200 g valfri choklad (jag använde 100 g 70% apelsinchoklad och 100 g ljus apelsinchoklad)
50 g vit choklad

Smält den mörka chokladen över ett vattenbad. Blanda ihop det puffade riset och chokladen. Klicka ut smeten i små bakformar och ringla sedan över smält vit choklad. Ställ i kylskåpet tills godiset har stelnat.

Publicerat i Allmänt, Bakning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.