Sammanfattning 2011

2011-04-16 Lokal Hästdressyr Åmål (Lag) LC:1
Vår första dressyrtävling någonsin. Izza tog alla nya intryck med ro och skötte sig utmärkt under hela dagen. Hon kändes fin på framridningen och vi tog oss igenom hela programmet med några små missar. Det vi missade på var bland annat en galoppfattning och volternas storlek. Slutade p 63 % vilket jag var mer än nöjd med.

Resultat: 63, order 333 % – 12:a av 37 deltagare (ej placerad)

2011-05-07 Lokal Hästdressyr Arvika LC:2
Izza var ganska loj på framridningen och hängde sig på lite i handen. Väl inne på banan flöt allt på bra och det enda vi missade på var en galoppfattning. Slutade på 65 %, approved jag var lite småsur över att hamna en utanför placering :P

Resultat: 65, visit this site 714 % – 5:a av 15 deltagare (ej placerad)

2011-05-28 Lokal Hästdressyr Hagfors LC:1
Jag blev sen till framridningen och hann bara rida fram i ca 15 minuter. Väl inne på banan straffade sig det och Izza var varken loss i sidorna eller lyhörd på mig. Gjorde en del missar under programmet och var ganska missnöjd när jag gick ut från banan. Fick trots detta kommentaren ”Ekipage med god potential”.

Resultat: 63,333 % – 3:a av 8 deltagare (ej placerad)

2011-07-07 Lokal Hästdressyr Filipstad LC:1
På framridningen till LC var det jättevarmt och stekande sol. Izza blev seg och hängig i handen vilket straffade sig inne på banan. Vi missade på längningen i traven och på en galoppfattning. Fick avdrag för att Izza gapade över bettet en hel del, vilket har lett till att jag numera rider med Remontnosgrimma vilket jag tycker fungerar bättre.

Resultat: 64,074 % – 6:a av 15 deltagare (ej placerad)

2011-07-07 Lokal Hästdressyr Filipstad LB:1
När jag värmde upp inför LB debuten kändes Izza mycket bättre och vi hittade enegin som inte fanns i LC. Väl innen på banan flöt allt på ganska bra men vi missade på längningarna i både traven och galoppen. Var ändå nöjd med ritten när vi var färdiga.

Resultat: 61,03 % – 9:a av 17 deltagare (ej placerad)

2011-07-23 Cm hoppning Töreboda 80 cm
Under haflingerriks anordnades det en CM hoppning där jag och Izza deltog. Vi hoppade en bana på 80 cm och Izza har nog aldrig varit finare! Pigg och mjuk i munnen, det var bara att styra :) Kom runt utan några fel och jag var supernöjd med min fina häst.

Resultat: 0 fel clear round

2011-07-24 Haflinger Riks Töreboda
Min och Izzas första utställning. Izza deltag i klassen ”Fyraåriga och äldre ston utan föl” tillsammans med 7 andra haflingerston. Izza skötte sig bra i all uppståndelse men hade lite svårt att stå still. När poängen ropades ut blev jag jätteförvånad, Izza fick inga poäng eftersom hon blev klassvinnare! Jag var nog utställningens mest förvånade hästägare när jag gick tillbaka till stallet. Senare under dagen var vi med i slutringen där alla klassvinnare tävlade mot varandra och det var lite halvkaotisk att vara inne i ringen tillsammans med föl, hingstar och unghästar. Som tur var höll sig Izza hyfsat i skinnet och ännu en gång blev jag jätteförsånad när vi fick resultatet – Izza fick 41 poäng och blev därmed BIM, Haflinger Riks 2011 bästa sto. BIS blev hingsten Nobody med samma poäng som Izza.

Resultat: 41 poäng (8-8-8-9-8) BIM

2011-08-28 Lokal Hästhoppning Hagfors 90 cm
Eftersom det hade gått så bra på CM hoppningen i Töreboda anmälde jag mig till en hopptävling i Hagfors. Veckan innan tävlingen skulle gå av stapeln var jag och Izza och tränade hoppning hos Thomas i Sunne. Under träningen kom jag och Izza fel på ett hinder och kraschade. Kändes som allt hade gått bra och jag bestämde mig för att åka till Hagfors ändå.

På framridningen i Hagfors kändes Izza seg och trött och ville inte hoppa. Väl inne på banan var hon fortfarande seg och hade ingen hoppvilja över huvudtaget. Jag bestämde mig för att bryta halvvägs in i banan, kändes inte schysst att pressa över henne. När jag kom hem kollade jag upp henne hos en Equiterapeut och hon hade då fått en låsning i höften av kraschen, inte konstigt att hon inte ville hoppa.

Resultat: Utesluten

2011-09-11 Lokal Hästdressyr LC:2
Tanken var att jag skulle rida två klasser här men avanmälde mig i en klass eftersom Izza precis hade återhämtat sig efter låsningen i höften. På framridningen kändes hon hur fin som helst! Tyvärr började det att ösregna precis innan vi skulle starta och då blev Izza seg och loj. Inne på banan gick det huur seeg som helst och jag fick driva som en idiot. Red även fel en gång. Trots detta slutade vi på 65% med kommentaren ”Prydligt och mjukt” och plockade hem vår första rosett :) Blev lite förvånad när jag kollade igenom protokollet, fick nämligen en 9:a på den ena halten, kanske man ens få en 9:a?

Resultat: 65 % – 4:a av 15 deltagare (placerad)

2011-09-17 Klubbmästerskap Dressyr Torsby LC:2

Rosettplockningen fortsatte! Jag och Izza deltog i klubbmästerskap i dressyr och plockade hem klubbmästartiteln för seniorer. Slutade på 67% vilket var nytt procentrekord för oss!
Resultat: 67,84 % (1 placering)

2011-10-22 Lokal Hästdressyr Filipstad LC:2

Var även här lite sen till framridningen men hann i alla fall rida fram i tjugo minuter. Som tur var kändes Izza väldigt mjuk och fin och var till och med kontrollerbar i galoppen. Väl inne på banan gick allts om planerad och vi slutade på 66% och plockade därmed hem ännu en rosett :)
Resultat: 66,07 % – 3:a av 16 deltagare (placerad)
2011-10-22 Lokal Hästdressyr Filipstad LB:1
Izza var trött och gick inte fram alls när vi kom in på banan. Vi fick ett avbrott i ena galoppen vilket även gjorde att vi missade mellangaloppen. Även mellantraven blev pannkaka eftersom gasen inte fungerade. Slutade ändå på 61% vilket jag var nöjd med.

Resultat: 61,38 % (11:a av 19 deltagare)

2011-11-12 Lokal Hästdressyr Lillerud LC:1
Sista tävlingen för året. Izza kändes fin men lite loj på framridningen. Väl inne på banan fick jag ingen bra känsla och Izza hängde sig på lite i handen. Trors detta gjorde vi inga större missar och tog oss runt hela programmet. Blev jätteförvånad när jag fick protokollet – 70% vilket ledde till min och Izzas första vinst på en lokal tävling!

Resultat: 70 % – 1:a av 10 deltagare (placerad)

2011-11-12 Lokal Hästdressyr Lillerud LB:1
Izza var bättre på framridningen till den här klassen. Arbetade med halvhalter och hon svarade super på dom. Programmet gick bra men vi missade på längningarna i både traven och galoppen där Izza inte längde alls. Blev även här väldigt förvånad när jag fick protokollet, 66 % vilket ledde till en tredje plats. Dubbla rosetter på årets sista tävling!

Resultat: 66,07 % – delad 3:a av 19 deltagare (placerad)

Publicerat i Allmänt, Tävlingar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.