Pelham vs kandar

Igår red jag Izza ute i skogen på Pelhambettet igen. Izza är så fin på det bettet! Hon svarar på alla halvhalter och blir lyhörd för mina skänklar. Galoppen var helt undrbar igår, medications jag behövde knappt ta några halvhalter utan hon rullade på i lugn och samlad galopp av sig själv. Varför har jag inte provat detta tidigare? Rider dock inte så ofta på pelhamet eftersom jag är lite rädda att hon ska bli okänslig på vanligt bett, men försöker i alla fall att använda det när jag rider ut ca 1-2 gånger i veckan.

En fundering jag har haft är varför man inte får rida medelsvåra klasser på ett pelham istället för ett kandar? Tycker att de ser snarlika ut men på kandaret måste man även knö in ett bridongbett i munnen på hästen. Pelhamet känns som en bridong och kandarstång i ett – alltså mindre skrot i hästens mun. Nu ska ju visserligen inte jag och Izza rida medelsvåra klasser på typ 10 år så jag kan nog forstätta att rida omkring på mitt Pelham ett tag till :)

Pelham:
Kandarstång:
Publicerat i Allmänt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.