Hoppning på serpentin

Idag hoppade jag Izza på utebanan vid ridklubben. Jag ställde upp två hinder på medellinjen och kunde på så vis välja om jag ville hoppa på volt eller på serpentin. I början rullade jag på en volt över ett hinder för att hitta en bra rytm, när det fungerade provade jag att hoppa båda hindrena i följd på en serpentinbåge och bytte därmed galopp över hindret. Galoppombyte tycker Izza är jättesvårt, och jag med för den delen, men efter några försök blev det rätt och jag joggade av henne i en låg form.

Det märks att Izza inte är hoppad på länge, i början var hon jättepigg men hon blev trött nästan direkt. Fler kondisträningar och hoppträningar ska därför planeras in i sommar! :)

Publicerat i Allmänt, Hästliv.

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.