Dressyrtrim för Hanna

Jag har ju glömt att berätta hur det gick på dressyrträningen i tisdags! Det blev nästan en privatlektion för Hanna eftersom det bara var jag och Linne som kom. Inte helt fel :)

I början av passet ville Izza skjuta ut högerbogen i vänstervarvet, treat jag fick då rida henne motställd och driva in vänster bak och då blev det genast mycket bättre. När hästarna kändes fina gick vi på den förvända galoppen på serpentiner. Izza var helt slut efter att ha galopperat ungefär 4 galoppsprång så orken fanns inte riktigt där, men hon kämpade väl ändå.

Jag själv fick träna på att komma ner i sadeln i bågarna och genom att släppa stigbyglarna blev det mycket bättre. När jag har stigbyglar vill jag gärna spänna mig så att jag nästan står upp i den förvända galoppen, inte bra! Tur att det finns botemedel :)

Mot slutet jobbade vi med öppnor och slutor längs långsidan och dom fungerade riktigt bra när jag gav rätt hjälper på rätt ställe, vilket inte är helt enkelt alla gånger.

Publicerat i Allmänt, Dressyrträningar, Hästliv.

4 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.