KM i hoppning 70+80cm, 15 sept 2012

Idag har jag och Izza alltså varit med på KM i hoppning på Torsby Ridklubb. Vi startade 70+80 cm och det gick riktigt bra :) Duktiga Izza! ?

70 cm bed. 2 faser

Jag hoppade fram några skutt och kom in på banan med en helt okej känsla. Izza kändes lite småseg men galopperade villigt på framåt när jag bad henne. Grundomgången gick över hinder 1-7 och omhoppningen var på hinder 8-11. Alla bommar låg kvar och inga stopp blev det heller. Omhoppningen tog vi oss också igenom felfritt även fast det var lite svårsvängt stundtals.
Resultat: 0+0 fel, 4:e placering

80 cm bed. 2 faser

Samma bana som i 70 cm klassen. Jag hoppade inte fram något till den här klassen eftersom jag precis hade vart inne och hoppat när det var min tur igen. Kom lite långt från första hindret och trodde att vi rev, men som tur var låg bommen kvar! Sen klarade vi oss igenom hela banan trots att Izza var ganska trött. När vi hade gått i mål ropades det ut att jag hade fått ett nedslag – vilket jag inte hade fått så jag fick ta sista hindret en gång till för att sedan rida omhoppingen som bestod av fyra hinder. Kom jättekasst på den gröna oxern och rev den, så går det när piloten drar i handbromsen… Kom även helt fel på hinder nr 10 men det låg som tur var kvar. Izza var jätteduktig hela banan igenom och kämpade på väl trots att hon var lite trött!

Resultat: 0+4 fel, 3:e placering i klassen och 2:a placering i KM för seniorer

Jag är riktigt nöjd med min lilla häst idag :) Mindre nöjd är jag med min hoppsits, funderar på att korta lädren ett hål nästa gång…? Nu laddar vi inför dressyr i Sunne imorgon!

Här kommer filmer från dagen:


Publicerat i Allmänt, Filmer, Tävlingar.

3 Comments

  1. GRATTIS till duktiga Elin och duktiga Izza. Va kul det var att se filmen,ni är bäst!! Lycka till i Sunne imorgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.