Dressyrpass i ridhuset

Idag begav jag mig till stallet tidigt för att hinna gå ner till ridhuset. Från start kändes Izza lite stel i traven men hon blev mjukare efter många volter och tempoväxlingar.

När jag började galoppera så bytte Izza galopp stup i kvarten, this gissa om det är någon som tycker att byten är det roligaste som finns just nu? Eftersom hon bytte på eget initiativ så bestämde jag mig ganska tidigt i passet för att inte träna några byten idag. Istället red jag galoppvolter i varierande storlek och jag la även in lite förvänd galopp. Även i den förvända bytte hon, speciellt i högervarvet där hon la in ett byte på varje kortsida. Jag försökte att inte göra så stor grej av det utan bröt bara av till skritt och fattade förvänd igen. Efter ca 10 varv i galopp så stannade hon till slut kvar i den förvända.

Mot slutet jobbade jag lite med skänkelvikningar i trav. Undan vänster kändes hon mjuk och flyttade sig lydigt för skänkeln medans hon i högervarvet puttade ut ytterbogen och blev förböjd. Jag fick då peta med spöt på höger bak samtidigt som jag motställde henne i nacken. Efter några diagonaler med det arbetet så släppte det och vi fick till en jättefin skänkelvikning även undan höger.  Efter det avslutade vi med avtravning på serpentinbågar.

Imorgon blir det en uteritt och på söndag ska Izza löshoppa – kul! 

Foto: Linnea Karlsson

Publicerat i Allmänt, Hästliv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.