Smågalen häst i helgen

Sädär, this web nu var ännu en helg över och det närmar sig julen med stormsteg! Igår slog jag in några julklappar och ikväll ska jag på julklappsjakt i byn – mysigt!

I helgen har Izza haft någon form av damp. I lördags hängde jag med Linnea ner till ridhuset där jag hade tänkt att rida ett givande dressyrpass. Från start var Izza spänd som en fiolsträng och när jag la till skänkeln pep hon och ruskade i huvudet. Det kändes verkligen som att jag satt på en bomb! När det knackade på ridhusdörren flög hon i luften och gjorde en fin bockserie, look något som hon inte ha gjort många gånger när jag har suttit på ryggen (jag satt i alla fall kvar den här gången…). Passet gick sådär men det berodde antagligen på att det var 8 hästar i ridhuset samtidigt + att jag hade en hyperpigg häst. Mot slutet slappnade hon i alla fall av lite bättre och jag avslutade med några slutor efter långsidorna för att få henne mjuk och rund.

Igår red jag och Izza ut tillsammans med Linne och Debbie. Planen var att rida hästarna trötta så vi tog därför ridvägen som vi kallar för galoppsvängen. Vi trodde självklart att hästarna skulle vara helt slut efter den långa galoppen i 1-2 dm kramsnö, men oj så fel vi hade! När vi hade galopperat klart var hästarna fortfarande lika pigga som innan, undrar var all energi kommer från? Det är i alla fall härligt att de har livsglädje våra hästar :)

20121217-111108.jpg

20121217-111045.jpg

20121217-111056.jpg

Publicerat i Allmänt, Hästliv.

2 Comments

  1. Svar: Nej ingen häst på G än, vad vi har bestämt. Stitch blir kvar i minst 1,5 år ;) Däremot letar jag efter en körsele och en rockard eller montévagn begagnat men i fint skick till honom, även en transport ska inköpas ;)

    • Ahaa :) Spännande att köra in honom! Skulle vilja testa med Izza också men jag själv kan absolut ingenting om körning… Vad letar ni efter för transport? Vilken prisklass? (har en kompis som säljer ett Thulesläp)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.