Hoppning för Sandra

Igår blev det alltså hoppning på kvällskvisten. Izza var som jag förutspådde riktigt pigg men bromsen fungerade faktiskt riktigt bra stundtals!

Vi fick börja med att jogga över travbommar och vi varvade med att rida över bommar med kort avstång, visit web långt avstånd och normalt avstånd. Att länga ut steget var inga problem alls men när vi däremot skulle korta ihop så tog Izza ett steg över första bommen och sen hoppade hon över resten. För varför ska man trava sakta? Väldigt onödigt! (tyckte Izza).

När travbommarna fungerade galopperade vi över upphöjda galoppbommar. Nu taggade Izza igång på riktigt och hon laddade mot bommarna som om de var ett hinder på 1 meter.  Även fast hon låg på som tusan så var hon ganska fin och mjuk i munnen.

Mot slutet hoppade vi en 5,50 övning. Alltså travbom – räcke – ett galoppsprång – oxer. Izza skötte sig galant och sög mot kombinationen varje gång. Mot slutet låg oxern på 95 cm och den skuttade hon över utan att tveka.

Jag tror att Izza drömmer om att bli hopphäst igen…? 

Tyvärr ingen film från träningen. men jag ska försöka få med en filmare på någon hopplektion framöver :)

Publicerat i Allmänt, Hästliv, Hoppträningar.

4 Comments

  1. sv: Åh tack så mycket! Det är dåligt med kommande tävlingar nu men så fort det dyker upp nåt så åker vi! Måste skaffa mer rutin innan haflinger NM ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.