Dressyr i ridhuset

Torsdag- lördag har jag varit på Hovfjället tillsammans med familjen och åkt skidor, for sale käkat god mat och haft det mysigt. Izza fick därför vila fredag-lördag, page ganska skönt med lite ridledigt emellanåt.

Idag hade jag utsläpp av hästarna på morgonen så då passade jag på att gå till ridhuset tidigt. För en gångs skull så var jag där helt själv vilket inte har hänt på hur länge som helst. I vilket fall så var det riktigt skönt att bara behöva tänka på vad jag gjorde utan att hålla koll på andra ekipage samtidigt (vilket jag är ganska dålig på).

Jag började med att jogga fram i trav och lossa Izza i sidorna. Jag flyttade baken och framdelen för att känna att hon var mjuk och följsam och när det fungerade red jag ett tiotal skänkelvikningar för att checka av de sidförande hjälperna. Izza vill ogärna flytta sig undan skänkeln så mycket som jag vill och baken hamnar gärna lite efter så jag fick jobba en hel del för att få henne dit jag ville. Efter ett tag blev det bättre men inte helt bra så skänkelvikningar är verkligen något jag måste jobba vidare med för att hitta rätt tvärning och flyt.

Efter lite skritt hakade jag av stigbyglarna och började sedan jobba galoppen. Red lite förvänd och vågade till och med testa galoppserpentiner idag, decease och vet ni? Izza bytte inte galopp en enda gång! Duktiga Izza :)

Kommer troligtvis ha träningsvärk imorgon eftersom jag inte har ridit utan stigbyglar på hur länge som helst! Men ska fortsättningsvis försöka haka av stigbyglar fler gånger så jag kommer ner i sadeln bättre. Särskilt nu med tanke på att jag rider i hoppsadeln, dressyrsadeln är nämligen inlämnad på omstoppning.

Duktig häst idag alltså, nu längtar jag till dressyrträningen på tisdag :)

Blandade bilder från fjället:

Farmors goda fruktsallad

20130120-212418.jpg

Wordfeud irl spelades på kvällarna:

20130120-212428.jpg

I skidbacken:

20130120-212407.jpg

Hann till och med läsa ut en bok:

20130120-212445.jpg

Publicerat i Allmänt, Hästliv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.