Dressyrpass hela helgen

Både igår och idag har jag varit i ridhuset med Izza. Det var inte tänkt så från början men hon var verkligen konstig igår så jag var tvungen att rida igenom henne idag också.

Det började alltså med gårdagens ridpass. När jag joggade fram kände jag att Izza inte alls var på humör att jobba i form och hon gjorde sig lång och svårsvängd. När jag sedan började att galoppera så funderade jag på om jag verkligen satt på min häst. Galoppen var hemskt fyrtaktig och hon ville inte slappna av utan drog istället ut sig och gjorde sig jättelång. Testade båda galopperna och ingen var bra… Jag försökte lösa det genom att rida förvänd galopp, cialis 40mg hon brukar lossna efter det men det blev nästan ingen skillnad efter den förvända. Dålig dag för min pålle månntro?

I alla fall så lämnade jag galoppen och jobbade istället vidare med traven och här blev hon riktigt mjuk efter några varv. Avslutade då med några skänkelvikningar och dom funkade bra.

Eftersom galoppen var så katastrofal igår så valde jag att jobba vidare med den idag. Även idag ville hon inte jobba i den runda, mjuka formen utan drog ut sig och blev fyrtaktig. Jobbade med rättvänd, förvänd, rättvänd, förvänd hundra gången och till slut hittade vi den runda och mjuka galoppen jag har letat efter hela helgen. Även fast vi bara fick till några språng av den fina galoppen så valde jag att avsluta då. Vid avtravningen var Izza jättemjuk i både handen och sidorna så någonting verkar ha lossnat under dagens pass i alla fall :)

Kan ju tänka att alla har bra och dåliga dagar, även hästarna :)

Publicerat i Allmänt, Hästliv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.