Dressyrtrim för Hanna

Igår var det dags för dressyrträning igen. Izza kändes ganska fin från start och galoppen var inte alls lika hemsk som den var i helgen. I högergaloppen var hon lite rusig och ville inte riktigt vänta men i vänster var hon riktigt mjuk och samlad.

Under passets gång jobbade vi mest med den förvända galoppen och vi gjorde en övning som funkade riktigt bra på Izza. Vi skrittade på en 20 meters volt och fattade förvänd galopp, sedan red vi förvänd galopp på volten och ställde hästarna både inåt och utåt. Detta gjorde att Izza blev riktigt lösgjord och samlad och jag fick en härligt mjuk känsla i handen. När vi hade ridit den förvända en stund red vi växelvis rättvänd och växelvis förvänd galopp och tränade då på de enkla bytena.

Riktigt bra pass igår! Kul att vi har hittat den ”fina” galoppen igen :)

Izza fick ha sitt röda schabrak igår, fint!

izza i rött

Publicerat i Allmänt, Dressyrträningar, Hästliv.

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.