Pay & Jump Sunne RF

Idag styrde vi alltså bil och transport mot Sunne för att hoppa lite. Izza kändes helt okej på framridningen men jag tyckte inte riktigt att jag fick igång galoppen så bra som jag hade önskat. När jag hoppade fram resulterade detta därför i att hon nitade flera gånger på en oxer, pharmacy bushäst! Till slut kom vi i alla fall över :)

Väl inne på banan bromsade Izza mot varenda hinder vilket gjorde att vi kom heltokigt på nästa allihopa. Kan inte direkt klandra Izza eftersom hon knappt har vart på bortaplan och hoppat tidigare. Vi tog oss i alla fall runt banan på sju hinder utan stopp eller rivningar trots en halvtaskig bjudning.

Bestämde mig direkt efter sista hindret att jag inte ville gå upp på 80 cm när det kändes som det gjorde så jag hoppade helt enkelt banan på 70 cm ytterligare en gång istället. På andra rundan kändes Izza mycket säkrare och jag kunde lägga henne stort på flera hinder utan att hon backade av, illness duktig häst! Skönt att självförtroendet finns där inne i henne någonstans, det gäller bara att locka fram det :)

Jag är nöjd och glad med dagen och vi tog oss ju faktiskt runt utan fel i båda rundorna även fast den första inte var så vacker. Izza kommer nog aldrig bli en fullfjädrad hopphäst, men en busig låghöjdshäst kan hon nog bli framöver i alla fall :)

Jag hade med mig ett supercrew idag som bestod av pappa, Frida och Charlotte:

20130209-234727.jpg

Publicerat i Allmänt, Hästliv, Tävlingar.

1 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.