Dresyrpass i ridhuset

Idag blev det ett dressyrpass i ridhuset på morgonkvisten. Här kommer en sammanfattning:

Jag började med att flytta Izza för skänkeln i trav, först till kvartslinjen och sedan direkt ut till väggen igen. Hon kändes ganska följsam men ville skjuta ut vänsterbogen när jag flyttade undan höger skänkel. Efter att ha gjort övningen i båda varven gjorde jag samma sak i galoppen och även här ville vänsterbogen hamna alldeles för långt ut.

För att få ordning på vänsterbogen red jag förvänd högergalopp och ställde Izza vänster, for sale hon tyckte då att jag var jobbigast i världen men efter några varv blev det i alla fall lite bättre.

Efter en liten skrittpaus testade jag att rida igenom den nya LA:3. Jag styrde upp på medellinjen och gjorde halt, sen satt jag helt plötsligt på ett krutpaket! Någon som längtar efter tävling kanske? :) Jag fick ta halvhalter genom hela programmet för att hon inte skulle rusa i iväg men hon kändes riktigt fin!

Det vi måste jobba mer med är bland annat mellantraven i höger varv, när jag styr upp på diagonalen vill nämligen Izza välta år vänster i längningen. Tror dock att även detta problem beror på vänsterbogen.

En sak till vi måste jobba med är galoppdelen där man vänder tillbaka halvt igenom, där skjuter Izza ut vänsterbogen och rusar sedan iväg i en alldeles för snabb galopp. Testade att rida in på linjen och göra halt flera gånger men hon verkade inte fatta vinken :P

Sammanfattningsvis så är det alltså vänsterbogen som ställer till det mesta, mer jobb med att få intill den behövs alltså! Annars så tycker jag att programmet var riktigt roligt att rida och även Izza verkade uppskatta det :)

Bilder från en uteritt i snön igår tillsammans med Frida och Charlotte:

20130217-131242.jpg

20130217-131236.jpg

20130217-131248.jpg

Izza provar sitt nya tävlingsschabrak:20130217-131301.jpg

Publicerat i Allmänt, Hästliv.

6 Comments

 1. Åh, men jag har samma bekymmer! vänsterbogen är en riktig gangster! Samma dilemma i samma övningar, o vi håller också på o ska träna in det nya La:3 programmet! Den där förvända bågen är inte lätt i höger varv….hm… Ja att fortsätta träna den är nog bästa sättet att få den med sig… ;)

  • Haha, lite kul att vi har problem med exakt samma sak på exakt samma ställe! Gangstervänsterbog – håller med. Bara att träna vidare och hoppas på att det löser sig innan debuten! :) När ska du iväg och tävla?

   • Ja jag har faktiskt inte kollat så mkt på tävlingar..ska iväg på fredag och träna program för en duktig tränare/domare…så lite lättare att se vart vi kan lägga ribban… Ev så måste jag kortison behandla en ”fettknöl” som sitter på hans rygg, som liksom mognar och bli öm…Men sprutar man in cortison i den så lägger sig den ganska bra….dock, så är det 1 månads tävlingskarens!!!!! Så hon kommer nog i början på Mars o kikar på den…så jag har inte ens vågat kolla på tdb än.. =( Kommer bara bli sugen då jag inte kommer att få tävla på 30 dagar om han behandlas i ”pluppen”…

    • Kul med programträning! Väldigt nyttigt och lärorikt. Tråkigt med knölen :( Hoppas att månaden swischar förbi i väldans fart då ;) Jag är en riktigt TDB-nörd – ibland är jag inne där flera gånger om dagen, haha.

     • Åh…fick just reda på utav veterinären att det är 28 dagars tävlingskarens vid cortisonbehandling…vid 24 ml injektion…Hm..vi ger 2(!) ml injektion…Men hon prompade på att det läta bra med 28 dagar iaf….Så jag vågar knappt gå in o kika på TDB nu… =( o inte är det bokat än..utan nån gång i Mars skulle hon komma, måste boka datumet imorn känner jag, så tidigt som möjligt…

      • Oj, 2 ml lät ju ganska lite om man jämför med 24 ml. Är du säker på att du inte får tävla då? Haha, nej om man kikar på TDB så kan det lätt bli några oplanerade anmälningar ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.