Dressyrtrim för Sandra

(Kul att kunna skriva om en träning igen, story efterlängtat!)

I tisdags var det alltså dags för första träningen efter det sabbade knät. Sandra var vår ridfröken och temat för dagen var att få hästarna reglerbara och kvicka för hjälperna. I början jobbade vi i galopp på volterna och vi fick då länga galoppen 5 steg för att sedan ta tillbaka 5 steg. Izza var lite trögstartad i början och lyssnade sådär, order men efter några tempoväxlingar blev hon mycket lydigare för mina hjälper.

När voltarbetet fungerade jobbade vi vidare i galopp på fyrkanten. På den ena långsidan kortade vi galoppen så mycket vi kunde och räknade sprången. På den andra långsidan längde vi galoppen så mycket vi kunde och räknade galoppsprång. Izza hade 17 språng när jag kortade och 12 när jag längde, pilule hyfsat stor skillnad ändå :)

Mot slutet jobbade vi lite i trav och Izza fick till några riktigt fina mellantraver, hela tre stycken! Det tar sig! 

IMG_4175

Publicerat i Allmänt, Dressyrträningar, Hästliv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.