Lok LA:1 Karlstad RK, 20 april 2013

Det kändes riktigt kul att åka på tävling igen! Extra härligt var det eftersom jag inte behövde stressa så på morgonen, physician vilket också gjorde att jag orkade sova ordentligt på natten – tummen upp! I LA:1 var det med två söta fjordningar, more about riktigt kul att lite fler udda raser vill vara med :)

Framridning:
På framridningen gick det helt okej. Red först på den stora utebanan och där var det väldigt tungt så Izza blev seg och tung nästan direkt. Bytte därför till den lilla utebanan och då gick det lite bättre. Izza kändes bra, visit this site fick ingen wow-känsla men det var inte helt katastof heller. Lite småsegt och lite tung i handen.

När jag styrde in i collectingring satt jag helt plötsligt på en helt annan häst. Helt plötsligt verkade det nämligen gå upp för Izza att vi skulle tävla och shit vilken fart det blev på henne! Har aldrig suttit på henne när hon varit så pigg vid en tävlingssituation innan så det här var en helt ny upplevelse. Försökte få henne att lyssna och vänta på mina signaler men allt gick ut på att springa så fort som möjligt.

LA:1
Väl inne på banan fortsatte det supersnabba tempot. Det syns inte så väl på filmen men det kändes! Haha. Hade en hel del missar genom programmet, bland annat så fick jag för mig att det var fri skritt så jag släppte ur hela tygeln. När jag sedan kom på att jag inte rider LC så började jag korta tyglarna mitt på diagonalen – förvirrad? Ja.

Hade även lite dålig kommunikation med Izza vid vissa tillfällen, bland annat så ville hon inte bryta av till skritt utan föredrog istället att fortsätta trava i jättesnabbt tempo. Sen vid galoppfattningen från skritt visste hon precis vad hon skulle göra så hon gick på dubbla spår och laddade som bara den. Det jag är lite extra nöjd med är den första mellantraven, Izza har aldrig längt så bra på tävling! Jag är även nöjd med skänkelvikningarna som blev riktigt bra den här gången. Sen är jag jätteglad över att hon var så pigg! Hellre en lite för pigg häst än en häst som man måste driva i varje steg.

Resultat: 63,158% – 3:e placerad! (14 starter i klassen)

Fullständiga resultat: http://online.equipe.com/sv/class_sections/73144/results

Nästa tävling: 25-26 maj Haflinger NM

Jag var anmäld till en tävling den 12 maj i Forshaga men strök mig från den. Nu när Izza var så pigg och glad ska vi istället träna på hemma fram till Haflinger NM den 25-26 maj. Några träningar som är inbokade är Johanträning 7 maj och 18 maj och sen självklart dressyrtrim i ridgruppen varje tisdag framöver.

Publicerat i Allmänt, Filmer, Hästliv, Tävlingar.

3 Comments

  1. Grattis till placeringen! Roligt att du är så flitig att lägga upp bilder och filmer, Izza har verkligen utvecklats sedan jag läste bloggen första gången!

  2. Grattis till placeringen ! Hoppas vi ses på någon mer tävling. Alltid kul med fler ”gula” hästar på tävling ! Kram Tina och (den söta) Calippo

  3. Jättestort GRATTIS ! Helt otroligt, om man tänker på hur det såg ut för bara en månad tillbaka , när ditt knä var så skadat. Ni är så duktiga och så roligt att ni filmar, så vi kan få vara med och se på er. Lycka till i fortsättningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.