Lok LA:3 Filipstads RK, 8 aug 2013

LA:3
Framridningen kändes helt okej. Red först fram i tältet och Izza var riktigt fin! Hon välte lite mot vänster skänkel så fick jobba mycket med att få henne lösgjord i vänstervarvet, information pills det blev mycket bättre efter lite tragglande. Galoppen var ganska lång och nästan lite fyrtaktig så fick jobba med massor av fattningar från skritt och trav och då släppte det till slut.

När det närmade sig min starttid gick jag ut på utebanan och red omkring. Starten var försenad ca 15 minuter så jag skrittade ganska mycket.

Väl inne på banan blev Izza väldigt taggad! Halvhalterna fungerade sådär, mind haha. Jag tycker dock att hon är bättre när hon är lite för taggad än när hon är seg så det var ju bara positivt egentligen. Programmet började väl sådär… Vi kom i galopp, page svängde in på meddellinjen, Izza halkade och bröt av till trav. Jippie! En 5:a! Sen skötte hon sig faktiskt över förväntan med tanke på förutsättningarna. Jag blev spänd som en fiolsträng eftersom jag var rädd för att rida omkull… I första vändningen i galopp halkade Izza igen och hela den bågen + den förvända halvcirkeln blev pannkaka. Trodde faktiskt att vi skulle sluta någonstans på 55-60% med tanke på hur spänd jag var men vi skrapade ihop 65% vilket lade oss precis utanför placering. Tack till min söta häst som styrde runt med mig! ?

Resultat: 65,286%

LA:4
Skulle även ha ridit LA:4 men strök mig. Kändes inte som ett säkert underlag att tävla på. Jag brukar inte vara kräsen med underlag, Izza tar sig fram på det mesta – hårt som löst. Men det här var nog ett av de läskigaste underlagen jag har ridit på. Jag har varit ganska skonad mot sånt här innan så nån gång ska man väl prova på det också ;) Nu glömmer vi detta och siktar mot Rudskogen istället!

Bara för att liva upp det hela lite kommer här en knasbild:IMG_0371

Publicerat i Allmänt, Hästliv, Tävlingar.

8 Comments

   • Ja, det kan hon verkligen, riktigt kul! :)
    Jodå, det har stått still ett tag nu på grund av hennes rygg men nu har vi förhoppningsvis hittat en ny sadel och då kan vi komma igång igen! Har tömkört henne och hon är superfin!

    Sv: Jag vet, blev helt kär så fort jag såg det! Ja, det är från Ullared :)

    • Ush va drygt med ryggproblem! Men skönt med ny sadel :) Vad blir det för sadel?

     Måste köpa ett sånt när jag åker till Ullared nästa gång, grymt snyggt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.