Foderstatsberäkning

Efter en hel sommar med gröngräs är det nu åter igen dags att börja fodra hästarna lite mer ”ordentligt”. Satt och räknade lite foderstater igår och kom fram till följande:

11 kg hö
0, visit this 5 kg havre
0, about it 5 kg aktiv müsli
0,25 kg betfor
50-100 g mineraler original

Det är verkligen ett pussel om man vill få allt att stämma… Blev lite mineraler nu eftersom jag inte fick ca/p kvoten att stämma annars. Har inte gett Izza müsli tidigare men tänkte testa och se om hennes lite lösa mage bli bättre. Det är lite linfrökaka i müslin vilket ju är extra bra för magen. Någon av er som har testat Granngårdens Aktiv Müsli?

8811954110494_1165675_1526_jpg

Publicerat i Allmänt, Hästliv.

2 Comments

  1. Jag är väldigt anti müsli pga att det känns extremt onormalt för hästen att äta. Det känns som ett ”förmänskligande”. Jag tror på att undvika socker i mesta möjliga mån i foderstaten, allt för att få det så naturligt som möjligt, förutsatt att hästen blir ridbar och lagom tempererad så klart. Hittar inga rön om det för tillfället men jag har för mig att jag läst att hästen inte är gjord för att tugga pellets etc, därför ska man blöta upp ev hårt kraftfoder för att hästen ska kunna tugga naturligt, i sidled. Däremot är jag villig att ändra åsikt gällande müslin, så du får gärna återkomma om hur du upplever müslin o, hur Izza gillar den i ett senare inlägg! :)

    • Hej! Tack för din kommentar! Vad jag kunde läsa mig fram så var müsli mer naturlig än pellets, längre ättid bland annat. Men har aldrig testat förut så vi får se vad Izza tycker om det :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.