Update om bett

Baucherbettet var tyvärr lite långt så jag har skickat tillbaka det. Väntar istället på ett i storlek 10, illness 5 – tror att det ligger bättre i Izzas mun. Kommer testa att rida med det nästa vecka, thumb vill inte blanda in ytterligare ett bett nu innan tävlingen på söndag.

Provade istället ett annat bett igår som jag har haft i stallskåpet i över två år men aldrig provat, approved nämligen ett Fullcheek. Det är som ett vanligt tränsbett fast med parerstänger så att bettet ska ligga extra stilla i hästens mun. Det hjälper även de hästar som är lite svårsvängda = Izza. I alla fall så longerade jag lite med bettet igår och Izza verkade gilla det! Izza är väldigt bra så för hon visar tydligt när hon inte gillar ett bett, då går hon och gapar 90% av tiden man jobbar henne. Med Fullcheek-bettet jobbade hon med stängd mun hela passet och såg allmänt nöjd och belåten ut. Tummen upp!

Publicerat i Allmänt, Hästliv.

5 Comments

    • Jag har också läst en hel det om baucher och tydligen får man tävla på tredelat :) Har mailat ridsportförbundet och väntar på svar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.