Programträning med lillfräsen

I lördags var jag och Corinn med på programridning för Agneta. Vi red först LC:1 och sedan även LB:1. Corinn var sååå pigg! Tydligen så blev livet mycket roligare med ett dressyrstaket och ett domarbord. Hon var inte ett dugg rädd för utsmyckningarna men bromsen slutade helt plötsligt att fungera.

Hon var i alla fall duktigt ändå och det är ju mycket roligare med en häst som går framåt än en som inte vill gå alls. Galoppdelen av programmet gick väl lite väl snabbt för min smak men hon sprang  alla fall dit jag styrde. Det som var lite extra bra var serpentinerna i trav, order det har vi ju faktiskt tjuvtränat på ganska många gånger. Uppridningarna blev (till min förvåning) också riktigt bra och vi belönades med 7 på alla fyra.

Det vi måste träna mer på inför tävlingsdebuten är:
Galoppfattningar (fatta utan att slänga in baken, order gå kvar i form, fatta på hjälpen)
Halter (inte kliva bakåt, sätta igång direkt på hjälpen)
Mellantrav (länga, inte springa fortare)
15 m volter i trav (hur svårt kan det vara?)

Resten känns det som att vi har hyfsat koll på. Corinn har nu fått sin första tävlingslicens och vi är nu anmälda till LC:1 i Sunne den 8 mars. Så spännande!

IMG_0235

Publicerat i Allmänt, Corinn, Hästliv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.