Galoppjobb på travbanan

Idag har Izza jobbat lite galopp på travbanan. Hon var superskvättig på bortvägen och stannade varannan meter och vägrade gå. Till slut tröttnade jag och blev arg på henne och då gick hon som en klocka sen, order busen! Hon jobbade i alla fall på riktigt bra resten av passet. Galoppen var riktigt rund och reglerbar och formen kändes super. Hon var även väldigt mjuk i munnen för att vara Izza!

En lite rolig grej som jag har observerat är att hon lyfter sina framben mycket högre i traven nu efter op/vilan. Hon kanske har haft ont i dom under en längre tid utan att vi har märkt något? Ja vem vet. Huvudsaken är i alla fall att hon mår bra nu :)

En bonus var även att snön som hade utlovats inatt aldrig kom vilket alltså innebär att vi fortfarande har barmark här uppe i norra Värmland, tummen upp för det :) Nu har jag nämligen helt ställt in mig på vår och vill inte ha mer snö!

20140315-203806.jpg

Publicerat i Allmänt, Hästliv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.