Dressyrtrim med Ruffe

I tisdags red jag Ruffe igen. Han var sig lik, website like this kanske lite segare än vanligt. Han kändes lite stel i början som så lossade honom genom att ställa växelvis inåt och växelvis utåt. Funkade bra! Galoppen var jobbig men fick till det lite bättre än sist i alla fall.

Efter uppvärmningen fick vi jobba över bommar i trav. Först red vi på normalt avstånd, pills sen långt avstånd där hästarna fick sträcka ut steget och tills sist även på kort avstånd där hästarna fick lyfta benen ordentligt. Ruffe var duktig och gjorde allt jag bad honom om. Efter travarbetet gick vi vidare med att jobba galoppen över bommar. Vi gjorde samma sak där och fick testa att rida på normalt, långt och kort avstånd. Eftersom Ruffes galopp är så jobbig så var detta lite svårare men han skötte sig galant ändå och löste övningen jättebra.

Var nöjd och glad när vi var färdiga. Efter tre dressyrpass börjar jag få lite med kläm på Ruffes svåra galopp även fast det inte är helt bra än. Bara att fortsätta träna :)

IMG_8832

 

Publicerat i Allmänt, Dressyrträningar, Hästliv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.