Dressyrtrim med Izza

Idag måste jag dela ut en stor fet guldstjärna till mig själv. När jag klev upp i morse för att åka till stallet så vräkte snön ner och när jag väl gick ut genom dörren blev jag sjöblöt på några sekunder. Trots detta så tog jag mig i kragen och gick ut på en promenad med både vovve och häst, see därav guldstjärnan!

Igår var jag och Izza med på vår första dressyrträning på åtta månader (!). Izza var taggad men ändå förvånansvärt kontrollerbar. Efter lite lätt uppvärmning jobbade vi loss hästarnas sidor i serpentinbågar. Sedan gick vi vidare med att jobba med skänkelvikningar på diagonalen. Här fick jag jobba med att få Izza att ta ut steget med yttre framben. Izza har väldigt svårt för detta och gör sig gärna lite stel och stum i fronten. Efter lite klurande fick jag i alla fall till det hyfsat bra men det var verkligen svårt att rida iväg framdelen utan att bogen trillade ut.

Efter en lite paus jobbade vi vidare med galoppen. Izzas galopp har nu blivit som ”vanligt” och jag märker inte av att hon har vilat i vinter. Skönt! Måste säga att galoppen är min favoritgångart just nu, information pills allt känns så lätt :) Vi fick i alla fall jobba med att flytta hästarna sluta in på en liten volt och sedan öppna ut till stora volten igen. Jobbigt såklart men Izza gjorde det hur bra som helst.

Nöjd och glad över vår första träning!
Nästa helg ska vi träna för Johan och det ska bli såå kul!

20140508-111718.jpg

20140508-111735.jpg

Publicerat i Allmänt, Dressyrträningar, Hästliv.

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.