Dressyrtrim med Ruffe

Vi säger hjärtligt välkommen till vår vän Solen som äntligen har hittat tillbaka! :)

Igår var det dags för dressyr på Ruffepuff igen. Jag och Tove fick en lyxlektion eftersom det bara var vi två, stuff härligt! Temat för passet var galopp och efter lite uppvärmning började vi jobba galoppen direkt. Vi fick rida öppnatänk längs båda långsidorna och mitt på långsidan fick vi sedan göra en övergång till trav för att sedan fatta galopp direkt igen. Svårt men nyttigt! Ruffe skötte sig galant åt båda hållen och galoppen kändes riktigt mjuk. Vi fick till och med till några fattningar med luftig framdel, clinic inte illa! Mot slutet fick vi jobba vidare med galoppen på ett ruteress vilket innebar att det blev några svängar med piruettänk. Även detta var ju väldigt svårt men Ruffe skötte sig över förväntan faktiskt.

Nöjd glad! Agneta tycker att jag ska starta Ruffe på en lokal dressyr inom kort, prostate kanske vore något? Måste bara överlägga med mig själv först ;) Har spanat in en tävling i Hagfors nästa helg som kanske vore lämplig, vi får se… Upptäckte i alla fall att Ruffe har en livstidslicens i TDB vilket gjorde det hela lite enklare. Hästskötare – någon?

20140514-105404.jpg

Publicerat i Allmänt, Dressyrträningar, Hästliv.

1 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.