Dressyrtrim på Izza och Mover

Igår gick Izza med i dressyrgruppen igen. Vi fick från start jobba med öppnor och skänkelvikningar för att få hästarna mjuka och lydiga. Izza kändes mycket bättre än förra veckan och hon hade en tydligare takt i traven. Galoppen var däremot lite fyrtaktig men det berodde troligtvis på att hon var brunstig. Vi gjorde en bra övning där vi fick skåla ur yttersidan på hästarna, more about ställa utåt och flytta undan ytter – i galopp! Svårt med nyttig, pills Izza blev trött typ direkt :)

Idag lånade jag istället Charlottes skönhet Mover. Han är som jag skrivit tidigare en 150 cm hög Welsh Cob. Vi jobbade först med tiometersvolter i trav och där var Mover lite stel i högersidan. Fick då jobba loss den lite och efter några upprepningar blev det bättre. Efter det jobbade vi med diagonala skänkelvikningar, clinic även här var det svårare undan höger. I galoppen fick vi sedan jobba med samma övning som igår, först tyckte Mover att jag var jobbig och bröt av ett par gånger men sen släppte det och han gjorde då allt jag bad han om, duktig! Det var verkligen kul att rida honom igen då jag inte har suttit på honom sen i höstas. Han har verkligen blivit fin! Mjuk i munnen och mer ”ihop” av sig själv – kul! Skulle nog kunna tänka mig att ha en Mover-häst i framtiden, fast i Izzafärg då såklart ;)

20140604-224851.jpg

20140604-224900.jpg

Publicerat i Allmänt, Dressyrträningar, Hästliv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.