Lok LA:1 + LB:3 Sunne RF, 6 juni 2014

Ja då var comebacken över! Kändes riktigt kul att vara tillbaka på banan igen :) Jag var inte ett dugg nervös inför den här starten, vilket var lite konstigt eftersom jag brukar vara extremt pirrig dagen innan tävling.

LA:1
Red fram i cirka 30 min men skrittade halva tiden. Framridningstältet var bastuvarmt så ville inte trötta ut min pålle innan start. Väl inne på banan så kändes Izza helt okej. Inte alls så pigg som jag trodde att hon skulle vara, men heller inte seg – lagom alltså :) Galopperade några gånger förbi domaren innan startsignal så att Izza fick studsa av sig lite (hon studsar alltid några gånger i den första galoppen i programmet annars). Programmet flöt på bra tycker jag, jag var lite extra nöjd över första skänkelvikingen som vi fick en 7:a på. Galoppen blev lite spänd och hon gjorde sig lite opåverkbar men hon gjorde ändå allt hon skulle. Fick mestadels 7:or i travprogrammet och 6-6,5 i galoppen.

Resultat: 66,842% (3:e placering)
Kommentar: Stadig uppvisning i traven. Galoppen blev en aning ansträngd, det ska flyta lite bättre. Prydliga linjer.

LB:3
Red fram i ca 15-20 min. Skrittade mycket och gjorde många fram- och bakdelsvändningar. Väl inne på banan kändes Izza ”lagom” igen. Inte för pigg och inte seg. Programmet kändes faktiskt riktigt bra! Izza fick en hostattack mitt i serpentinen så den fick vi 4 på. Mellantraven blev det 5 på, men det vet vi ju sen tidigare. Annars så hade vi ett ganska jämnt flyt med många 7:or, tre 7,5:or och två 8:or. Fick även 7,5 på ”Ryttarens sits och inverkan” :)

Resultat: 67,424% (5:e placering)
Kommentar: En ganska jämn uppvisning! Synd på hostandet! Trevligt ridet!

Publicerat i Allmänt, Filmer, Hästliv, Tävlingar.

2 Comments

  1. Snyggt ridet! :D
    sv: Tackar! Jag hade tänkt debutera förra söndagen, men tävlingen blev inställd.. Och det är helt makalöst dåligt med tävlingar här i småland under hela juni-juli så vet inte när debuten blir! Antingen ligger tävlingarna 15 mil härifrån eller så ligger de på regional/nationell nivå och där ska vi ju inte börja direkt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.