Dressyr på Jojjo

I morse styrde jag bilen mot ridskolan för att rida ett dressyrpass på Jojjo. Sist jag red honom var förra hösten, och då var han ganska seg och lite skänkeldöv, det var han INTE idag vill jag lova!

Från start var han som en liten duracellkanin och direkt jag la till skänkeln så bar det av i en väldans fart. Fick börja med att göra tusen övergångar mellan skritt och trav för att han skulle lyssna på mig. Efter lite tragglanda blev det bättre och vi kunde då fortsätta med lite galopp. Han har väldigt svårt i galoppen och det gick ganska så jättefort i svängarna. Efter en liten paus jobbade vi vidare med traven och här låg fokus på att få honom att runda sig i sidorna och söka sig neråt, lättare sagt än gjort! Han är ganska svår att rida för han har egentligen en väldigt känslig mun samtidigt som han blir stark. Det som har fungerat bäst hittills är att leda inåt med innertygeln och bara vara stadig där, då trillar han på plats efter en stund. Tränade massor av serpentiner tills han kändes någorlunda mjuk i båda varven. Till slut frustade han och då gav jag mig. Nya tag imorgon!

Bild från förra hösten:
IMG_8430

Publicerat i Allmänt, Hästliv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.