Hannaträning

Idag var det äntligen dags för träning! Jag har inte tränat på evigheter så det var verkligen välbehövligt!

Vi började med att checka av gas och broms med halter och övergångar en bit innanför spåret. Nachtmann lyssnade bra med blev lite vinglig så jag fick träna på att sitta kvar på rumpan och rama in och då blev det mycket bättre.

När det fungerade jobbade vi vidare med traven och här fick jag jobba mycket med vänster bakben som gärna vill hamna innanför och höger bog som gärna vill flyta ut. I vänster varv fick jag tänka bogen in med rak hals vilket fungerade väldigt bra. I höger varv fick jag böja överdrivet mycket inåt. När vi gick över till galoppen fick jag då tänka på samma sätt och då blev han väldigt fin stundtals!

Fick även jobba en del med min sits då jag har hamnat lite i framvikt efter ”sommarvillan”. Jag har länge stört mig på mina fladdrande skänklar och sitter då och spänner mig för att de inte ska fladdra. Här fick jag istället tänkte mer på att trampa ner fötterna och då blev sitsen genast mycket bättre!Skänklarna får vara lite fladdriga enligt Hanna så nu ska vi istället träna på att sitta kvar på rumpan :)

Imorgon blir det en lätt joggingtur för prisen och på måndag får han en välförtjänt vilodag.

Invigde mitt nya schabrak från Euro Star idag! Måste skaffa en piké som matchar också. Vet ni någon snygg och billig piké i brunt/beiget så får ni gärna hojta till :)

IMG_4862.JPG

Publicerat i Allmänt, Dressyrträningar, Hästliv, Nachtmann.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.