En helg i dressyrens tecken

I helgen har Nachtmann jobbat dressyr både lördag och söndag. I lördags tränade vi för Hanna och vi fick jobba mycket med vänster bog och höger bak. När det väl faller på plats så blir allt mycket enklare! Tränade galoppdelen ur LA:1 med tiometersvolter och förvänd galopp, treat det gick riktigt bra efter lite övning. Fick tänka på att leda in bogen i tiometersvoltena och då vände han riktigt bra åt båda hållen. Nachtmann var väldigt svettig efter träningen så jag måste försöka hinna raka honom innan tävlingen på söndag.

Igår gick jag till ridhuset igen och tränade vidare på samma saker. Nachtmann var kvar där vi slutade på lördagen vilket kändes kul! Han bar sig själv i galoppen och vände fint i tiometersvolter åt båda hållen. Jobbade även en del med mellantraven och försökte få honom att sträcka ut steget, väldigt svårt men till slut sträckte han ut några steg och då avslutade jag och travad av i lång och låg form.

Vågar man sig på en LA:1 till helgen kanske? Vet inte, det får veckans träning utvisa. Är riktigt otaggad på att rida LB:0 om jag ska vara ärlig, gillar inte det programmet alls. Kanske finns en anledning till att det försvinner vid årsskiftet?

Foto: Emma Dahlström. Nachtmann gör sötposen:IMG_0461 IMG_0485IMG_0482

Publicerat i Allmänt, Dressyrträningar, Hästliv, Nachtmann.

3 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.