Lok LB:1+LA:1 Sörmons RK, 2 nov 2014

Den här gången var Nachtmann mycket piggare på framridningen än sist. Vi red fram i ett ganska trångt tält där hästar gick in och ut hela tiden plus att det blåste i duken. Fick jobba precis som jag gör hemma med skänkelvikningar och skolor för att få honom att andas och slappna av. Traven blir fin när han spänner upp sig lite men galoppen blir väldigt svårreglerad. Han blev i alla fall lång och låg till slut.

LB:1
När vi kom in i collectingring kom det spända tillbaka och Nachtmann tycket att allt var mycket spännande. Speciellt dressyrstaketen. När jag fick komma in på banan ville han inte gå längs staketet så fick rida öppna för att få ut baken till staketet. Blev som tur var ganska okej innan startsignal. Programmet gick ganska bra, for sale hade en del missar där Nachtmann tog lite egna beslut. Bland annat i första serpentinen där mina vändande hjälper helt plötsligt fungerade alldeles för bra vilket gjorde att den första bågen blev pytteliten och den sista jättestor, salve ooops. Efter skritten stannade han och skulle skita, search IGEN! Blev en 5:a på skritten pga det, hade nog fått minst en 7:a annars. I galoppen blev han superduperpigg vilket gjorde att det var lite svårstyrt. I mellangalloperna drog han iväg i väldans fart, trodde nästan att vi skulle hoppa över staketet haha! Ändå nöjd över honom med tanke på hur spänd han var innan.
Resultat: 66,20% 10:e plats av 32 starter.
Kommentar: Trevlig ritt på rörlig häst. Kan skjuta på lite bättre i längningarna. Fin i formen.

LA:1
Sen var det dags för debuten i LA! Nachtmann var väldigt spänd i vänstergaloppen på framridningen och jag fick inte riktigt igenom det innan vi skulle in på banan. Travprogrammet kändes dock riktigt bra! I galoppen gick det lite väl snabbt eftersom han inte orkar komma tillbaka när han spänner sig. Vi tog oss i alla fall runt och utförde alla moment ungefär som de skulle vara. Nachtmann fick till och med en rosett för sin prestation! Duktig!
Resultat: 64,60% 4:e plats av 17 starter
Kommentar: Väl ridet program. Blev lite hastig i galoppen. Lycka till!

IMG_5178.JPG IMG_5180.PNG

Publicerat i Allmänt, Hästliv, Nachtmann, Tävlingar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.