Återbesök med Izza

Förra veckan var jag och syster iväg med Izza till Kralstad på återbesök. Vi började med longering och där var hon kraftigt halt vänster fram (2-3 gradiger) och även lite halt höger bak. Böjde bakbenet och fick lite reaktion högt upp. Röntgade men hittade inga fel alls i bakbenet. Kliade oss i huvudet och gick sen in på ultraljud där vi konstaterade att armbågsligamentet nästan är helt bra. Ligamentet är alltså nästan läkt men Izza är mer halt efter 4 månaders vila, viagra buy hur går detta ihop?

Igår åkte vi därför ner till Husaby igen. Där visade hon dock inte alls lika mycket hälta, max 1 grad på vänster fram. På mjukt underlag var hon halt men på hårt underlag såg hon nästan bra ut, vilket tyder på att skadan sitter högt upp. I augusti när vi var där så var hältan dock värre på hårt underlag, så himla konstigt! Veterinärerna kliade sig i huvudet och började med att ultraljuda bog, armbågen och gaffelbandet = inga fel. Vi gick sen vidare med att bedöva armbågsligamentet = fortfarande halt. Till slut bedövade vi bogleden och efter tio minuters skritt så rörde sig Izza obehindrat i trav vid longering. Hon såg alltså helt bra ut i väster varv med bedövning i bogen. I höger varv tyckte jag dock, och har tyckt sen i juni, att hon såg ofräsch ut på höger bak. Men veterinären tror och håller fast vid att detta beror på att hon avlastar vänster fram, får hoppas att detta stämmer så vi inte missar någon annan skada.

Vi avslutade med att spruta bogen med kortison. Troligtvis så hänger alla dom här skadorna ihop. Traumat som har orsakat ligamentskadan har troligtvis orsakat skadan i bogen. Det vi håller tummarna för nu är att nerverna i bogen är hela, om de inte är det så kommer dom aldrig att läka. Det som är lite oroväckande är att Izza var muskelfattig på vänster bog redan i juni, och just det tyder på att nerven är skadad. Hoppas inte det! Nu väntar 4 veckors skritt för hand och metacam, sen ska vi ringa veterinären och stämma av. Jag kommer även att longera på hemmaplan för att se om hon blir bättre eller sämre.

Jag börjar bli oerhört less på det här. Allt jag vill är att Izza ska bli så bra så att hon slipper ha ont.

IMG_5320.JPG

IMG_5316.JPG

IMG_5322.JPG

Publicerat i Allmänt, Hästliv.

3 Comments

  1. Usch jag lider med dig! Vet precis hur den där frustrationen känns, men ge inte upp! Hon är värd att vänta på

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.