Tävlingssäsongen 2014

Hej på er! Hoppas att jul- och nyår har varit underbara :) Jag tänkte bjuda på en en sammanfattning från mitt tävlingsår 2014 som har innehållit dressyrtävlingar på tre olika hästar.

6 juni LA:1 + LB:3 Sunne RF
Izza gjorde comeback på dressyrbanan efter operationen med galanta resultat. 66, page 84% i LA:1 och en tredje placering, treatment 67, hospital 42% i LB:3 och en 5:e placering.

IMG_0145

7 september LA:1 Rudskogens RF, Mover
Debut med Mover! Första LA-programmet för honom och dessutom med ny ryttare på ryggen. Fick ett förargligt avbrott i ena förvända galoppen men var väldigt nöjd ändå. Han skötte sig galant i övrigt och vi red ihop 60,26%

13 september LA:3 SRS Hammarö, Mover
Andra omgången i Div II. Debut i LA:3 för Mover som var tröööööött inne på banan. Jag hade mjölksyra i benen när jag kom ut. Vi skrapade ihop 60,42% och laget slutade 3:a av 7 lag.

19 oktober LC:1 + LB:1 Säffle RK, Nachtmann
Debut med Nachtmann på dressyrbanan! Han var betydligt lugnare på bortaplan än hemma och vi red ihop 66,66% i LC:1 vilket ledde till en 2:a placering. I LB:1 blev det 66,72% och en 5:e placering!

IMG_5071.JPG

2 november LB:1 + LA:1 Sörmons RK, Nachtmann
Andra tävlingen tillsammans. Nachtmann var betydligt mer laddad och spänd den här gången! Busade lite i LB:1 och var på trycket men vi skrapade ihop 66,20% och hamnade första utanför placering. I LA:1-debuten gick allt bra förutom galoppen som blev lite hastig vilket berodde på spänningar. Red ihop 64,60% vilket ledde till en 4:e placering!

IMG_5178.JPG

16 november LB:2 Åmåls RK, Nachtmann
Sista tävlingen tillsammans. Lugn och fin på framridningen. Nachtmann blev sen rädd för domaren som satt på marken vid ett bord. Hade många missar på grund av detta men fick ändå många fina poäng på galoppdelen. Red ihop 62,50% och hamnade någonstans i mitten av startfältet.

Sammanfattningsvis ett ganska kort tävlingsår! Izza var skadad i januari, under igångsättning feb-maj och blev sen skadad igen i juni. För hennes del har det alltså varit ett riktigt skitår. Mover och Nachtmann har skött sig mycket bra båda två. Är mest nöjd med att jag har fått låna Nachtmann under hösten som gav en helt fantastisk ridkänsla när allt stämde! Att han var den snällaste hingsten jag någonsin har träffat gjorde ju inte saken sämre direkt :) Nu laddar vi om för 2015 som troligtvis kommer bli ett tävlingsfritt år för Izza, eventuellt kommer jag att styra runt Luca på några tävlingar men vi har ingenting bestämt än.

 

Publicerat i Allmänt, Hästliv, Nachtmann, Tävlingar.

4 Comments

  1. Hej jag undrar ifall jag skulle få ha Izza och Corinn som mina lufthästar? Kan länka din blogg osv :) (on instagram) <3

    • Hej! Nej tyvärr så får inga bilder från den här bloggen användas av andra personer än mig själv och fotografen. Hoppas att ni respekterar detta! /Elin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.