Izza och Lucas julledighet

Vad har hänt sen sist? Julen, drugs födelsedag och nyår har varit lugna med alldeles för mycket godsaker. Jag har varit ledig i hela 16 dagar på raken, cheapest helt underbart! 

Izza har promenerats några gånger varje vecka. Just nu tar hon livet med ro! Innan jul fick hon snösulor och brodd runt om så att hon skulle vara redo för vintern. Vissa dagar ser hon helt frisk ut när hon springer omkring i hagen, andra dagar tycker jag att hon ser stapplig ut igen. Drar mig för att gå ner och longera henne, tror nämligen fortfarande att hon är halt… Frågan är vad vi gör då, antingen behandlar vi igen eller också så är det bara att inse att det aldrig kommer att blir bra. Ja, vi får helt enkelt vänta och se. Ska försöka ta mod till mig och traska ner till ridhuset i helgen, håll alla tummar ni har!

IMG_5477

Luca har börjat förvandlingen från promenadhäst till vältränad dressyrponny. Jag har mestadels ridit ut för att bygga lite kondis och har lyckats trilla av två gånger hittills. Första gången gjorde han en tvärnit som jag var helt oförberedd på. I tvärniten drog han samtidigt ner huvudet och backade och eftersom han inte har någon hals att ”landa” på så gjorde jag en kullerbytta ner på marken. En fördel med att rida 134 cm stor ponnyer är att fallhöjden inte är särskilt hög :) I lördags var det dags igen! Jag och Linnea begav oss ut i snöoväder med våra pållar, smart av oss tycker jag. Debbie blev rädd för en bäck och drog iväg, Luca hakade på och höll på att rasa ner i bäcken, galopperade vidare, gjorde en tvärnit, drog ner huvudet, bockade, kastade sig bakåt. Jag landade på en isig grusväg, skönt för svanskotan! Men som sagt, tur att det är låg fallhöjd ;) Jag har även hunnit med att hoppa honom en gång, inget högt hinder men vi tog ett litet kryss i både trav och galopp. Igår promenerade vi ner till ridhuset med Lucas ”riktiga” ryttare Annie. Väl i ridhuset red jag ett ganska intensivt ridpass för att göra slut på ”all onödig energi”. Vi testade allt från fattningar från skritt, skänkelvikningar och öppna. Luca var svettig när vi var klara – mission complete!

Jag och Annie har samma smak när det gäller färgval, syns det?IMG_5492 IMG_5520

Publicerat i Allmänt, Hästliv, Luca.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.