Ramlat av i en snödriva, igen!

Nu har vintern äntligen kommit till värmland! Just nu har vi 3-4 dm snö och mer väntas i helgen. Jag, viagra approved Izza och Nelly har pulsat i snö hela veckan och Izza har även kommit på en helt ny sport – snödykning! Hon går rakt ut i diken och plogkanter så snön går upp till magen på henne, sen stoppar hon ner hela huvudet i snön. Man måste ju roa sig med något på de annars ganska tråkiga promenaderna :)

Luca har lyckats med bravaden att kasta av mig, EN GÅNG TILL! Nu är vi uppe i tre avramlingar i vinter, fler blir det väl säkert. Det  hände igår när jag och Linnea var ute på tur och nästan var hemma, vi skrittade på helt lång tygel och då bestämde sig Luca helt plötsligt för att göra världens största bocksprång med efterföljande tvärnit. Den här gången blev jag dock riktigt förbannad på honom, så där kan man ju inte hålla på om man ska bli en snäll barnponny?! Upp igen och fortsatt skritt på lång tygel. Vi är lite osams nu jag och Luca, funderar allvarligt på ett ”springa tills han bli sjösvett” pass i helgen.

Förra helgen longerade jag Izza i ridhuset och jag blev faktiskt positivt överraskad. Även fast hon fortfarande ser lite stel ut så är hältan mycket bättre. Jag har mailat med vår veterinär och bestämt att vi ska behandla henne en gång till i bogen så inom kort ska jag ringa och boka tid på Husaby igen. Är dock lite orolig över väglaget för tillfället men förhoppningsvis ska det ordna upp sig. Skönt med ett hyfsat positivt besked i alla fall! :)

IMG_5553.JPG

Publicerat i Allmänt, Hästliv, Luca.

1 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.