Liz Starkwind

Jag har hittat en unghingst som jag blev lite kär i! Den blev nyss kårad/godkänd i Ebbs och står nu på Pony Park som erbjuder de flesta hingstar på semin. Hoppas hoppas att denna passar Izza, online att den finns på semin och att den rör sig som en gud :) Är det någon som råkar ha en film eller mer information om den här godingen så tar jag tacksamt emot!

Liz Starkwind (född 2012)
e. Liz Stainz, this web u. Mona II, ue. Afghan II

Foto: 
http://www.haflingerzucht.com/  
http://www.haflinger-wipptal-stubai.com/ 
http://www.haflinger-tirol.com/  Starkwind 2 starkwind Starkwind 3Starkwind 7 Starkwind 6

Publicerat i Allmänt, Fölis 2016, Hästliv.

6 Comments

 1. Nu har du ju som det ser ut övergett liz. Starkwind, men jag kan iaf bekräfta att han kommer att stå på semin i Pony-Park.

  • Har vart i kontakt med dom och de kunde skicka till Sverige. Stano känns dock fortfarande som ett tryggare (och mindre inavlat) val :)

 2. Hej Elin!

  Kul att se att Izza är bättre i benet, och kul att hon ska betäckas i vår!

  Här är en länk till lite mer härstamning på liz. Starkwind: http://www.haflingerzucht.com/aktuelles/20150209184721.htm

  Som du ser finns Junella och Amadeus/Afghan II/liz. Afghan i både hans och Izzas stam, fast det är ju en bit tillbaka på båda, så det beror väl lite på hur försiktig du vill vara.

  Såvitt jag kan tyda informationen på PonyParks hemsida så kommer han i alla fall att stå på semin. De skriver i referatet från sin hingstpresentation att de fick flera spermabeställningar på Starkwind efter att att han visats.

  Visst finns det filmer förresten. Hittar ingen på Starkwind, men flera andra (på youtube).

  Här är en av mina favoriter, Amo B-L, som tyvärr också har Amadeus i stammen, plus Afghan II även från Antinor. Först länk till stamtavlan: http://www.haflinger.eu/upload/getfile/uploadfiles/documents/hengste/Amo-B-BZ23387.pdf och så till ägarens youtubekanal med flera filmer, både där han visas vid hand, riden och löshoppad: https://www.youtube.com/channel/UCSvLf1WGmVs4zhwVdN2nWLQ

  Amo B-L finns tillgänglig på semin, och kontaktuppgifter till ägaren m.m. finns här: http://www.sommesehaflinger.it/en/dettaglio.php?id=8

  Annars är jag personligen väldigt förtjust i hingsten Wildbach, som är helt obesläktad med Izza. Stam: http://www.haflinger.eu/upload/getfile/uploadfiles/documents/hengste/Wildbach-BZ275X.pdf Ridvideo: https://www.youtube.com/watch?v=dcR9g73YRXU Jag tycker han ser extremt ridbar ut! Han har också extremt högt avelsvärde på rörelser (skritt 154 (!), trav 129, galopp 139 och ridbarhet 135. Om dessa siffror inte säger dig något (vilket jag räknar med ;) ) så kan en enkel förklaring vara att 100 är som genomsnittet, och över 120 betyder att hingsten förväntas förärva just den egenskapen rejält över genomsnittet).

  Tyvärr lyckas jag inte få fram just nu om Wildbach finns tillgänglig på semin, tror väl tyvärr inte det. Men det KAN ju hända.

  Ja det var lite tankar och tips. Hoppas att de var till någon nytta och glädje och lycka till med hingstvalet, betäckning och fölning!

  • Hej!

   Ja stammarna på hingstarna har jag koll på. Jag vet att Afghan och Amadeus förekommer, men jag har haft stora problem med att hitta någon hingst som ej är besläktad med Izza och som dessutom finns på semin. Verkar vara väldigt svårt i alla fall. Seminstationer som skickar till Sverige verkar i stort vara en bristvara när det gäller haflinger, men jag fortsätter leta :)

   Har också kikat lite på W-hingstar, inte just på Wildbach men på andra med Winterstein i stammen. Hittade en som var efter Stainz och som hade Winterstein på modersidan men den fanns tyvärr inte på semin. Finns det någon ny lista på hingstarnas avelsvärde? jag har en gammal sparad med där finns inte den yngre generationen med.

   Tack för tipsen! Jag letar vidare och hoppas på att den perfekta pojkvännen dyker upp framför näsan på mig en vacker dag!

   • Oj, trodde att jag hade länkat men det hade jag visst inte. Här är senaste listan: http://www.lfl.bayern.de/mam/cms07/itz/dateien/haflinger_alle.pdf

    Synd att Steintänzer är utlånad till Italien i år, han hade ju kunnat vara intressant annars tänker jag.

    Jag tror att du kollat på Kieffers hingstar, så du vet väl redan att Wintersturm, Stano och Sternstunde är tre superfina hingstar. Sternstunde är ju helt obesläktad med Izza, och hans far, farfar, morfar och morfars far har tävlat eller tävlas i dressyr. Merlin (morfars far) är den med högst meriter, han har placeringar i msv dressyr, och flera avkommor (dock inte Merel) som tävlas i msv dressyr också de. Känns ju lagom för Izza! ;)

    Okej, dags att sova och sluta leta hingstar även om det är kul … :)

    • Ja jag har en kontakt som har hjälp mig ringa till Kiefferhof för råd ang. avel. De rekommenderade Stano till Izza så det är därför jag har fastnat mest för honom. Sen tilltalar inte Steintänzer mig, tycker mest att han ”sprätter med frambenen”. Vill ha en som upplevs högre i fronten under ryttare. Blev även rekommenderad att använda Stano av en annan erfaren person i Tyskland, så ja – det känns som ett bra val. Hingstletande tröttnar man aldrig på! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.