The one

Så, patient nu har jag typ bestämt mig. Det blir ett 32-föl! Såvida ingen råka ha en värsting-47-hingst i bakfickan? Den utvalde är Stano från Kiefferhof som har både Staniz och Winterstein i stammen. Satt och funderade här en dag och tänkte ”Det optimala hade ju varit en hingst som har Stainz som pappa och en W-hingst som morfar”. Surfade sedan in för att kolla stammen på Stano och vad hittar jag? Jo precis det jag söker egentligen. Förutom den lilla detaljen att han inte är en 47-hingst då.

Jag har prata med min seminstation och de öppnar 1 maj. Har även mailat med Kiefferhof och de vet att min seminstation kommer ringa då. Klappat och klart! Nu har jag ”bara” två månader på mig att ångra mitt beslut ;)

stanostam

Stano, about it Foto: http://www.haflinger-fotos.de/stano4En mycket söt liten fölis med Stano som pappa:stano5stano2

Publicerat i Allmänt, Fölis 2016, Hästliv.

5 Comments

  1. Håller med! Fantastiskt möderne. Verkligen. Novelle är ju bl.a. mor till inte mindre än fem (5!) godkända hingstar. Det finns mycket mer att säga om den stofamiljen, men jag nöjer mig för den här gången. :)

  2. WOW!
    Vilken stam!
    Stainz är ju välkänd – men jag råkar faktiskt ha träffat Stanos mamma Novelle också! Hon visades vid ett Bundesschau i Hamburg 1999 och jag minns än idag hennes trav – men så kan ju också tyska visare visa upp sina hästar och travar lika bra som sin häst. Denna Novelle var så läcker att jag gjorde henne till omslagsflicka på den tidens haflingerforum. Tyvärr ligger fotona från denna utställning bland många andra osorterade papperskopior, så jag kan inte visa henne.
    Som du skrev tidigare: Mödernet är viktigt.
    Vilket fynd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.