Tidiga tecken?

Nu började det verkligen att dra ihop sig! Fyra dagar kvar, viagra 100mg sen vet vi om det växer en mini-izza i Izzas mage eller inte. Spännandeeeee! Kan man märka tidiga tecken på dräktighet tror ni? Izza har i alla fall blivit väldigt förändrad i hagen. Tidigare har hon alltid varit lägst i rang oavsett vilken häst hon har gått med. Nu helt plötsligt så bestämmer hon över alla i hagen och bossar över två stora halvblod på 165-170 cm. Hur gick det till? Jag hoppas, website hoppas att det är drältighetshormonerna som spökar, men det får söndagens undersökning utvisa :) Glad midsommar på er!

IMG_0496-web

Publicerat i Allmänt, Fölis 2016, Hästliv.

3 Comments

 1. Glad Midsommar till dig Elin.
  Jag hoppas verkligen att Izza är dr, vore väldigt kul. Kram
  Svar till Jannice.
  Du behöver inte vara medlem i någon avelsförening, men om du ska ta föl på ngt Haflingersto i framtiden ska hon vara stamboksförd, det finns mkt o ta reda på innan man tar föl men de hinner du om det blir aktuellt :)
  Läs mer om haflinger på SHF:s hemsida tex. O håll utkik på hästnet efter nån att köpa- vet ingen just så nu annars som jag kan tipsa om.

 2. Åååå,spännande om hon skulle vara dräktig och vänta en mini-mini. Vad krävs för man ska ta föl? Ska man vara med i någon avelsförening då?

  Jag bor i Uppsala län och hoppas du vet några som säljer haflinger då det är min favorit häst. Älskar dom! En dröm att ha en sån. Söker gärna sto men annat kan vara intressant med. Gärna häst som är runt 10 år och lungt och snäll i hantering :) MVH Jannice

  • Som Sofia skriver så behöver man inte vara med i någon förening när man ska ta föl, den som är viktigt är att hingsten är godkänd för avel och att stoet är stamboksförd så att avkomman kan bli registerad som haflinger. Här hittar du godkända hingstar: http://svenskahaflinger.se/haflinger/hingst/hingstlista/

   Sen finns det massa annat nyttigt att läsa på Svenska Haflingerförbundets hemsida, både om ston, hingstar och föl :)

   Jag har mailat dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.