Betäcka via semin del 3

Första besöket på seminstationen

Min seminstation öppnade 1 maj. Jag valde att åka dit med Izza redan i början av maj för att kontrollera hur hon låg i sin brunst. Efter två undersökningar i maj kom vi fram till att vi skulle försöka inseminera på Izzas första juni-brunst. Tisdag 2 juni lämnade jag Izza på stationen och åkte sedan vidare mot Karlstad för att hämta det första paketet med provrör från Kiefferhof. När paketet var hämtat styrde jag tillbaka till stationen där spermakvalitén kontrollerades i provrör. När de små simmande ynglen hade fått en OK-stämpel inseminerades Izza direkt. Stationen brukar alltid inseminera två gånger på samma ägglossning, så vi upprepade därför samma procedur även torsdag den 4 juni.

Söndag 21 juni gjordes den första dräktighetskontrollen som var negativ. Inget föl i magen på Izza. Tisdag 23 juni inseminerades hon igen, och även tisdag 25 juni. Söndag 12 juli gjorde den andra dräktighetsundersökningen som äntligen var positiv! Izza var dräktig på dygn 17! Den tredje dräktighetsundersökningen gjordes söndag 26 juli, på dygn 31. Fortfarande dräktig! Den fjärde och sista undersökningen gjordes 9 augusti, på dygn 45. Den undersökningen gjordes enbart eftersom jag ville teckna en föl- och fosterförsäkring.

IMG_6699.JPG IMG_6513.JPG IMG_6492.JPG IMG_6361 IMG_6360 IMG_6349

Publicerat i Allmänt, Fölis 2016, Hästliv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.