Ny ridkompis, växande mage och trasiga fötter

En liten uppdatering om läget i mitt hästliv kanske vore på sin plats. Jag har precis börjat rida igen, härligt! Efter en vinter med ridvila var det roligt att komma upp på hästryggen igen. Vårens träningskompis kommer bli Luca som ni har sett tidigare här i bloggen. Vi har en hel del jobb framför oss men jag hoppas på att få lite snurr på honom efter lite träning. Han var ju riktigt fin att rida sist jag red han så jag tror detta blir bra. Han behöver dock bli av med några kilo päls innan vi kan dra igång med träningarna på riktigt, känns inte schysst om han ska behöva slita i dunjacka ;)

Med Izza och nu åtta månader gamla Ina är det bra. Luwina bor nu i egen box på eftermiddagarna och från och med i helgen ska hon även sova själv. Izzas mage växer så det knakar och hon verkar tycka att det är skönt att få lite egentid i boxen. Mamma Izza ?

Luwinas fötter har krånglat lite i vinter. Det började med att hon slet framtån väldigt hårt när hagen frös på i december. Hennes hovvinkel blev då helkonstigt och vi har efter det jobbat hårt med att få tillbaka en korrekt belastning på hoven. Efter tre hovslagarbesök verkar det dock som det äntligen är på väg åt rätt håll! Blev lite orolig där ett tag… Det positiva med många hovslagarbesök är att Luwina nu är väldigt snäll att verka. Det finns inget ont som inte har något gott med sig! :)

I veckan har jag även miljötränat Luwina med ett schabrak. Dag ett var hon livrädd för det hästätande schabraket men när hon funderat på saken ett tag gick det sen alldeles utmärkt att dra schabraket på både huvudet, halsen och ryggen. Det är det som är så bra med min Luwina, ger man henne lite tid så tar hon det mesta riktigt bra. Ser lovande ut inför framtiden! Snart är det dags för henne att få lite semester hemma hos Linda i Uddevalla. I slutet av februari kommer hon skolas in i Lindas lilla fölflock och jag tror hon kommer bli överlycklig över sina nya lekkompisar – mamma Izza är nämligen inte så rolig som lekkompis längre ;)

  

 

Publicerat i Allmänt, Föl 2017, Hästliv, Luca, Luwina.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.