Dressyrtrim för Sandra

Idag var det dags för en lektion i dressyrtrimgruppen igen. Vi hade Sandra som instruktör eftersom Hanna var sjuk, drug hoppas att hon kryar på sig!

I början av passet jobbade vi med halvhalter för att få hästarna lydiga och framme för skänkeln. När det fungerade jobbade vi vidare med att samla hästarna så mycket det gick i traven och sedan trycka fram dom i en mellantrav. Izza svarade riktigt bra och jag gillade den övningen eftersom hästarna blev kvicka och lyhörda.

Sedan jobbade vi med bakdelsvändningar och dom fungerade också bra. Efter det testade vi att ha samma bakdelsvändingstänk i galoppen, viagra Izza tyckte då att jag var jobbigast i världen och tyckte tydligen att det var roligare att springa fort än att samla ihop sig. Hon jobbade i alla fall på hyfsat bra och några språng blev hon riktigt loss och fin i handen.

Vi hann även med att rida igenom några galoppserpentiner åt båda hållen samt några skänkelvikningar på diagonalen. Båda sakerna fungerade superbra! Sammanfattningsvis kan jag säga att det var ett riktigt roligt och effektivt pass :) Nu känns det bra inför söndagens hemmatävling då vi ska debutera LA:3!

Idag såg vi ut så här, fotot är taget av brorsan Anton Dahlström:

Publicerat i Allmänt, Dressyrträningar, Hästliv.

8 Comments

    • Hej! Det gjorde inte jag heller i början. Provred 3 st här i Sverige men det var ingen som riktigt passade mig. Då chansade jag och importerade Izza från Tyskland, hade bara sett henne på film men det gick ju bra ändå :) Det är väl inget jag rekommenderar direkt men jag hade ovanligt bra tur. Kika in på http://www.haflinger.se, Emelie brukar alltid veta om några snygga flingor till salu.

  1. Ja, huvudet sitter kvar iaf.. =) Förhoppningsvis bra i morgon! Så kul att ni gillade övningen och att Izza kändes fin! Tur att snälla och duktiga Sandra ställer upp när huvudet på ”fröken” håller på att ramla av…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.