Träning för Johan Ekenberg

Idag var det dags för den första Johanträningen 2013. Från start var Izza ganska fin men ju längre jag red desto starkare blev hon. För att få bort detta fick jag rida massor av övergångar trav-mellantrav och tänka framåt i varje upptagning. Efter lite tragglande blev hon lite bättre i handen men bakbenen ville inte riktigt jobba.

Efter en liten skrittpaus jobbade vi vidare med vänstergaloppen och där var Izza riktigt fin, look mjuk och rund precis som det ska vara :) I högergaloppen hade vi dock ganska stora problem då Izza hängde sig på i handen och sköt ut ytterbogen. En sväng kunde vi knappt styra runt på volten, about it haha. Tog en skrittpaus till och efter den så var galoppen riktigt fin även i höger varv.

Tur att den finns tränare som kan hjälpa till men alla små och stora problem :)

20130106-211757.jpg

Publicerat i Allmänt, Dressyrträningar, Hästliv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.