Dressyrtrim för Hanna

Jaha, more about igår var det alltså tisdag och dags för lite dressyrtrim i ridgruppen. Izza var ganska hyper från start och ville inte alls vänta på mina signaler. I traven drog hon iväg direkt jag lättade i handen, inte helt optimalt kanske…

I vänstergaloppen kändes hon riktigt fin och där väntade hon jättebra på mig vilket också gjorde att hon blev mjuk och fin i munnen. Högergaloppen var också helt okej även fast den inte var lika bra som vänster.

Vi fick jobba en hel del med skolorna i trav och här märktes det tydligt att Izza var spänd. Hon ville inte alls släppa igenom och vara mjuk utan stretade mot i alla skolor i båda varven. Hmmm… Jobbigt pass för både mig och Izza men jag är i alla fall glad över att vänstergaloppen var så fin!

I morse gick jag upp tidigt för att rida igenom Izza ordentligt. Jag hade egentligen tänkt att gå till ridhuset men jag kände mig lite spänd i ryggen så jag valde istället att rida ut en sväng. Jag la fokus på att få henne loss i traven och även fast vi hade lite olika åsikter om vart vänsterbogen skulle befinna sig så släppte hon till slut igenom. Det sa ”klick”, så kom ryggen upp och hon började jobba i en lång, rund form. Bra! :)

björkliden-1

 

Publicerat i Allmänt, Dressyrträningar, Hästliv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.