Lok LA:3 Sunne RF, 2 mars 2013

Jaha, malady idag har vi alltså gjort vår första start för 2013! Det nya LA:3 programmet var riktigt trevligt att rida så det är absolut inte sista gången vi rider det på tävling. När vi lastade ur Izza ur transporten så var hon väldigt taggad så antar att hon tyckte det var roligt att komma ut på tväling igen :) Superdupermycket tack till mitt härliga crew som bestod av pappa, cost Charlotte och Frida!

Izza fyller förresten hela 8 år idag! GRATTIS IZZA! ?

Framridning: Izza kändes riktigt taggad på framridningen. Hon var ganska fin och kom upp en en riktigt bra och bärig form stundtals. Gjorde några skolor och skänkelvikningar och dom kändes okej. I skänkelvikningarna ville hon dock inte riktigt korsa benen så mycket som jag önskade men det är ju något vi får jobba vidare med på hemmaplan.

Programmet: Red in i galopp och gjorde en tvärnit, belönades med en 8:a! Började bra! Resten kändes helt okej men hade lite småmissar. I skänkelvikningarna tvärade hon inte nog mycket vilket inte var en överraskning och i mellantraverna blev det ingen längning som vanligt så fick 5:or där. I första tiometersvolten fick jag inte riktigt till rundningen i insidan så den blev lite hackig. Skritten blev kass då vi fick en taktmiss i den ökade och sen i mellanskritten blev de helkonstigt då Izza blev seg men ändå taggad (?). Galoppdelen var helt okej men Izza blev lite ostadig i sin form stundtals.

Trots missarna var jag jättenöjd med Izza och hon var inte alls så seg som hon brukar vara, kul! Nu ska jag träna på skänkelvikningar till nästa gång, ska även försöka att slappna av mer i min sist nästa gång då jag har en tendens till att bli väldigt spänd när jag tävlar. Ska även försöka att inte få händerna i magen när jag rider program :)

Resultat: 63,42% (hamnade någonstans i mitten)

Kul att tävla igen! Nästa start är inplanerad den 7 april och då blir det en LA:1.

Nya tävlingslooken:

Sunne

Här kommer filmen från idag:

Publicerat i Allmänt, Filmer, Hästliv, Tävlingar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.