Tillbaka i sadeln

Nu äntligen äntligen känner jag att jag kan rida som vanligt igen! Visserligen inte med stigbyglar, rx men egentligen så funkar det ju precis lika bra utan :) 

Under veckan som gått har jag suttit i sadeln tre gånger så idag tyckte jag det var dags att sätta knät på prov med ett ordentlig dressyrpass. Jag hängde upp stigbyglarna framför sadeln från start och då var det bara att rida på som vanligt – skönt! Det enda jag inte fixar är att ta stöd i vänster stigbygel så då är det ju mycket lättare att rida utan.

Jag har även fått lära mig att sitta upp från fel sida, remedy alltså från höger sida. I och med detta har jag kommit fram till att jag är fruktansvärt osmidig i mitt vänstra ben när jag ska slänga det över hästryggen. Det måste vara oerhört bra smidighetsträning för mig detta och jag blir faktiskt liiiite smidigare för varje gång (inbillar jag mig i alla fall…).

Izza var fin hela passet igenom. I traven jobbade jag med skolor och skänkelvikningar och hon flyttade sig mycket bättre för mina skänklar nu än innan knäskadan. Bra jobbat Linnea! När traven kändes bra fortsatte jag med galoppen och här var det lite stelare. Ryggen ville inte vara med och Izza stretade emot. För att komma igenom detta red jag massor av öppnor, volter och enkla byten. Efter ca 15 minuters galopparbete släppte hon och ryggen kom upp. Duktig häst! ?

IMG_6339

Publicerat i Allmänt, Hästliv.

2 Comments

  1. Å va glad jag blir att det går så bra med knäskadan, men ta det försiktigt. Tack för igår förresten, vilket härligt hus ni har fått hyra,det kändes som ett gott hem som gjort för er. Önskar er allt gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.