Påskhelgen

Jaha, doctor då var påsken över för i år. Påsk för mig betyder massor av mat och i år var inget undantag :) Middag hos faster och farmor var några av mathöjdpunkterna och jag känner fortfarande att magen är ganska mätt på all påskmat.

Izza har gått två pass i ridhuset, drug ett i lördags och ett igår. I söndags blev det en uteritt i solen. Jag red båda dressyrpassen med gummisnodd (halsförlängare) bara för att testa lite. Snodden hjälpte mig mest i början av passet när Izza var stel och stretig. Istället för att bli stark och dra ut halsen så stannade hon istället kvar i ramen och jag kunde rida mer med mina ben, health vilket är jättebra. Mot slutet av passet igår plockade jag dock bort snodden eftersom hon gärna dyker neråt när hon blir lite trött och då hjälper ju inte riktigt snodden till på det sätt som man skulle önska.

Överlag så har Izza känts fin. Skolorna, speciellt slutorna, har blivit mycket bättre efter ”tillridningen” av Linnea och Izza känns mer loss i fronten. Galopparbetet är väl det som har varit jobbigast, men efter lite arbete med snodden på så har Izza blivit mycket mjukare i ryggen och hon hittar snabbare den runda och luftiga galoppen.

Mina egna muskler får ordentligt med stryk när jag rider utan stigbyglar men jag intalar mig att jag kommer få en bättre sits så småningom. Hoppas kan man ju alltid!

Ikväll är det dags för första träningen efter knäskadan, det ska bli sååå kul!

Izza poserar i nya pannbandet:

pannband2

Publicerat i Allmänt, Hästliv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.