Dressyr i ridhuset

Idag gjorde jag en liten specialare på jobbet och red redan kl 15. Frida och jag begav oss ner till ridhuset, more about väldigt skönt med tanke på att naturen har förvandlats till en stor lersörja efter helgen snöfall. Det märks verkligen att våren är här nu, grusvägarna var livsfarliga (pga av tjällossning) och hästarna trampade ner sig lite här och var på vägen ner. Läskigt!

Passet gick i alla fall riktigt bra. Jag började med att trava och jag kände direkt att Izza var lite stel. Gick därför på galoppen direkt och galopperade runt i lätt sist i ca 10 minuter. I början var hon stel och stretig men efter några varv släppte hon upp ryggen och jobbade på riktigt bra i en lång och rund form. När jag var klar med uppvärmningen fick hon skritta lite, att galoppera så mycket i början på passet var tydligen jättejobbigt!

Efter skrittpausen jobbade vi vidare med traven. Hon kändes lite stel så red några öppnor längs långsidan och några diagonala slutor, sen blev hon mycket mjukare! Testade sedan några mellantraver och dom fungerade över förväntan faktiskt, Izza börjar äntligen att förstå vad det går ut på. Mot slutet red jag några programdelar ur LA:1, bland annat 10 meters volter och halvt igenom i galopp. Izza blir fortfarande väldigt spänd och pigg i den där galoppsvängen halvt igenom så jag tränade en del på den och gjorde halt mitt i den några gånger. Det blev i alla fall liiite bättre efter halterna men hon är fortfarande väldigt springig där, full i bus ?

Igår red jag ut en sväng och jag kan lova att jag satt på ett riktigt krutpaket. Izza ruskade i huvudet, pep, studsade och la även in några fina bocksprång. Två dagars vila är tydligen en dag för mycket ;)

Snart dags för tävling!izza

Publicerat i Allmänt, Hästliv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.