Hoppning för Sandra

Igår var det äntligen dags för lite hoppning igen! Jag har blivit riktigt taggad på hoppningen nu, click tror att det beror på att Izza tycker att det är jättekul att hoppa just nu.

Vi började med att jogga hästarna över travbommar och när det funkade red vi även över några galoppbommar. Izza blev hyperpigg direkt jag fattade galopp så fick göra halter lite här och var för att få någon slags kontroll över bromsen…

När bommarna funkade hyfsat hoppade vi en trestuds längs ena långsidan och ett räcke med galoppbommar innan och efter på den andra långsidan. Izza var pigg och glad! Bromsen funkade fortfarande inte efter hindren så fick fortsätta med min halter… Sista rundan lyssnade hon dock riktigt bra på mig och jag fick en gummikänsla i handen. Duktiga bushästen!

Testade ett nytt bett på Izza igår, ett tjockt tredelat syntetbett med äppelsmak. Har haft ett lite smalare syntetbett tidigare men hon har börjat gapa lite på senaste tiden så tänkte testa ett annat. Hon verkade riktigt tillfreds med det nya lite tjockare bettet så det får bli vårt träningsbett ett tag framöver :)

Jag har anmält mig till klubbhoppning den 8 juni, vi ska då hoppa bana på 70 cm!

Nya bettet:20130524-124731.jpg

Publicerat i Allmänt, Hästliv, Hoppträningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.